En av våre hundepassere er studenten Jarl Ivar som studerer på handelshøyskolen i Oslo. Oppvokst med hunder fra han var født og med en stor interesse for de firbeinte dyrene, så vil han gjerne bruke så mye tid som mulig sammen med dem. DogBuddy ble løsningen der han hjelper hundeeiere med lufting mellom sine leseøkter.

Hva er det artigste med å være hundepasser hos DogBuddy?

Å være hundpasser hos DogBuddy er svært givende fordi man på mange måter jobber for bedre dyrevelferd. Mange eiere som bruker tjenesten gjør det fordi de ikke vil at hunden skal være for lenge alene og/eller trenger en tur mens de er opptatt. Videre er det veldig gøy å bli kjent med nye mennesker og nye hunder ikke mist. Det er en god følelse når både hunder og eiere blir takknemlige for hjelpen.

Hvor lang erfaring har du av hunder fra før?

Jeg har vokst opp med hund fra jeg var født samtidig har jeg passet flere hunder for familiemedlemmer tidligere og brukt mye tid sammen med egne familiehunder. I tillegg har jeg en stor interesse for hunder og en samboer som er dyrepleierstudent, dette er noe som gir meg mye kunnskap om hunder.

Hvilke tjenester tilbyr du?

Jeg har bare tilbydd lufting fordi jeg går på fulltids studier, men for brukere som har behov for det har jeg også passet hunden i flere timer.

Hva kan hundeeierne forvente seg når de forlater hunden sin med deg?

Jeg har ofte tatt med hundene på lange turer på flere timer. Som bildene mine viser er det ofte ute i naturen hvor det er spennende nye områder for hundene.

Hvorfor synes du at hundeeiere bør bruke DogBuddy?

Hunder trives på tur og med menneskers selskap. Om man jobber og er vekk fra hunden i 8-9 timer blir dette lenge for hunden å være alene og også lenge uten tur. Det gjelder også om ting som sykdom eller annet gjør det vanskelig for hundeeier å lufte hunden tilstrekkelig. DogBuddy er også veldig lettvint og om man booker pass igjennom systemet vet man også at veterinærtjenester er tilgjengelig for hundepasseren om det skulle være nødvendig.

Hvordan synes du DogBuddy er å bruke?

Jeg synes DogBuddy er enkelt å bruke. Man finner greit frem til hunder som ser etterpass og det virker som hundeeiere enkelt finner frem til hundepassere i nærheten av der de bor.

Har du noe spesielt minne fra når du har passet en hund?

En prosess jeg hadde med en av mine hunder fra DogBuddy var at hunden skulle ned i vekt. Da vi begynte var det å løpe etter en ball nok til at hunden måtte ta en pause. Etter mye innsats og mange økter sammen kunne vi løpe og leke med ball i over en time og hunden ble en mye blidere og livligere hund. Før dette passet jeg en annen hund som var så ivrig på å gå tur at den fant døråpneren ut fra blokka selv, det var artig.

Hvordan fikk du høre om DogBuddy?

Jeg fant DogBuddy igjennom Facebook og tenkte at det passet perfekt ettersom både jeg og samboeren har vokst opp med hund men ikke har hund selv, fordi vi har flyttet til Oslo fra Sørlandet.